VD Aircoil AS - Peter Grahn

Nyhet i koncernen: Aircoil AS har ny VD

Varmt välkommen säger vi till Peter Grahn som är ny VD på vårt norska systerbolag, Aircoil AS. Med lång erfarenhet och starkt framåtdriv kommer han in som en frisk fläkt med visionen att Aircoil ska fortsätta vara kundernas bästa alternativ när det kommer till värmeväxlare.

1994 började den då 20 åriga Peter Grahn på Aircoil i Årjäng. Det var slumpen som fick honom att söka tjänsten, men han trivdes bra och blev kvar i 8 år.  Efter en tid som skidlärare i  Hemsedal förde karriären honom sedan till jobb inom sälj för ett softwearföretag, säljchef på ventilationsföretaget Lindab och ansvarig för säljorganisationen på gaffeltruckföretaget STILL.  

Genom karriären och i sin nya roll är den starkaste drivkraften att hjälpa andra att växa. ”Jag vill hjälpa företag och individer att nå bättre resultat. Min roll är att vägleda andra till att lyckas.”

”Härligt att vara tillbaka på Aircoil”

Att återvända till Aircoil efter över 20 år beskriver Peter som att komma hem, men betonar att mycket hänt under tiden han varit borta.  

”Det är som att vara borta på en lång semester. När man kommer tillbaka ser man att huset är kvar, men när man öppnar dörren och går in är allt annorlunda. Aircoils själ finns kvar, men allt annat är nytt”.  

Givetvis finns det en stor trygghet i att återvända till en gammal arbetsplats, men för Peter är det viktigt att göra sig förtjänt av sin nya roll. ”Jag vill förtjäna förtroendet och respekten från mina medarbetare. Några känner jag sedan innan, men många har tillkommit och varit med under utveckling som lett fram till att vi idag är ledande inom värmeväxlare i Norden”.  

Innan Peter tackade ja till tjänsten som VD var det även viktigt för honom att veta att han skulle kunna bidra till att driva företaget framåt. ”Jag vill vara en resurs som är med och bygger Aircoil utifrån vad det är idag”.

Vill bidra med effektiva arbetssätt och fokus på det som ger resultat

Med lång erfarenhet av att driva företag framåt hoppas Peter kunna bidra med arbetssätt som leder till resultat. ”Det handlar till stor del om att se över vad som är viktigt. Genom att få de delarna på plats bygger vi en hållbar grund som leder till långsiktiga resultat”.

I sin nya tjänst som VD ser han fram emot arbetet med kunder och kollegor. ”De på Aircoil är mina vänner, så där vill jag vara kvar. Dessutom kommer det alltid finns nya spännande utmaningar att ta sig ann inom koncernen”.

Slutligen, hur känns det att vara tillbaka på Aircoil? ”Fantastiskt. Det är första gången jag längtat efter att semestern ska ta slut”.

Vi finns här för dig och hjälper gärna till

Rulla till toppen