Årjängs nya simhall

Följ med under ytan på Årjängs nya simhall

Den 16 april var det dags för invigning av Årjängs nya simhall. Våra säljare Carl-Johan och Johan fick möjligheten att ta en titt på hela anläggningen innan invigningen med Nina Bodin, installationsledare på Peab, som guide. Följ med ner under ytan du också!

En rundtur bland pooler, rör och batterier

Tillsammans med Nina från Peab gick vi in genom de gula dörrarna till Årjängs splitter nya simhall och mötes först av den nya cafeterian. Där var personalen i fullgång med att fylla på med dricka och andra godsaker inför premiäröppningen. 

Rundturen tog oss sedan in i omklädningsrummen. Här har man lagt fokus på att alla ska få möjlighet att bada och känna sig bekväma, bland annat genom anpassningar för personer med funktionsvariationer och duschbås med möjlighet att låsa. För den som vill finns det även möjlighet att svettas i bastun före eller efter ett dopp i bassängen. 

Dags för ett dopp?

Genom omklädningsrummen kom vi ut till bassängerna och mötes direkt av den härliga och varma simhallsluften. Den stora bassängen som man först kommer till är 25 meter lång och består av 6 st banor. För den modige finns även ett 3 meter högt hopptorn. 

Bada bland grodor och flugsvampar

Bredvid den stora bassängen finns ett lite äventyrsland för de allra minsta och en bubbelpool för den som föredrar relax framför simning. 

Multibassäng med höj- och sänkbar botten

Vi fortsatte rundturen och fick se multibassängen där botten kan höjas och sänkas för att passa olika behov. 

Ner under ytan - maskineriet bakom allt

När vi sett de nya och fräscha bassängerna tog Nina med oss ner i källaren för att visa det enorma maskineri som krävs bakom en modern simhall.  

Vårt bidrag till den nya simhallen

En del av detta maskineri är de återvinningsbatterier som vi på Aircoil levererat, så givetvis var vi extra nyfikna på att se vart de slutligen hamnat. Batterierna återvinner energin från avluften på simhallsaggregaten till värmeförbrukare i hela anläggningen via en kylvärmepump.

Nästa gång tar vi med oss badkläderna

Stort tack till Nina för rundturen! Det var riktigt intressant att få ta del av hur allt fungerar under ytan på en simhall. Det kommer vi ha med oss i bakhuvudet när vi kommer tillbaka nästa gång för att bada. 

Batterier till simhall - vad finns det för utmaningar?

Kombinationen av mycket klor och stora mängder varm och fuktig luft ställer höga krav på batterierna. 

För att klara av den tuffa miljön och samtidigt hålla en hög verkningsgrad ytbehandlades återvinningsbatterierna som levererades till Årjängs simhall med Heresite P413. Heresite P413 är en tunn ytbeläggning som förhindrar korrosion.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Carl-Johan Carlson

Carl-Johan Carlson

Säljare
Entreprenadkunder
Johan Hermansson

Johan Hermansson

Säljare
Industri / Entreprenadkunder

Vi finns här för dig och hjälper gärna till

Rulla till toppen