ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURER
Skräddarsydd serieproduktion

OEM

Vi är här för dig

Med dig i ditt projekt från a-ö

I projekt där produkterna ska serietillverkas behövs specialistkompetens i varje del av projekteringen. Vår roll här är att att ta fram lösningar som är skräddarsydda och kundanpassade till era produkter.

Låter det intressant? Scrolla ner för att se exempel på hur vi är med dig genom projektet.

Hur vill du jobba med oss?

Vi är gärna med från början.

 Ta med oss i uppstart och idé och använd vår kunskap för att undvika fallgropar och få smartare lösningar.

Vi kan vara med hela resan eller som en del av ditt projekt. Du väljer själv.

Din idé och dina behov

Vid första kontakten lyssnar vi på din idé och analyserar behov, utmaningar och möjligheter.

Beroende på förutsättningarna väljer vi de bäst lämpade producenterna. 

Utifrån detta kan vi sedan jämföra och välja ut den producent som ger optimal leverans.  I vissa fall är det en komplex sammansättning av material, i andra är det leveranstid eller pris.

Ofta är det nyproduktion av en produkt, där vi är med som en projektör och tar fram ritningar och beräkningar som leder till förbättring och optimering av produkten.

Det kan också vara modifiering av en befintlig produkt eller ett utvidgande av produktsortimentet.

Se mer om hur processen går till

Ritning på produktförslag för ersättnings & utbytesbatterier.

Produktförslag

Vi utgår från dina behov och anpassar förslaget för att klara dina krav och hitta en optimal lösning till ditt projekt. Desto mer information och specificerade underlag vi får från dig ju snabbare och mer exakt kan vi beräkna fram ett första produktförslag. 


Användbar information kan vara sådant som dimensioner, krav på material, prestanda och framtida behov. Ibland finns det ingen tydlig specifikation, då tar vi fram ett utkast så har vi något att arbeta vidare med.

Vi beräknar fram ett förslag som visar prestanda och principritning som ni analyserar och kontrollerar.

Prototyp

Efter eventuella justeringar och kompletteringar på produktförslaget så hittar vi bästa alternativet till ditt projekt. Nästa steg är att beställa prototyp, då tas produktionsritning och step-fil fram. Ändringar kan ske även på produktionsritning innan den blir godkänd. 

 

Prototypen tillverkas enligt den godkända tillverkningsritningen och levereras sedan för kontroller avseende prestanda, utförande, kvalité och anpassning i applikationen.

Bild på ett OEM-batteri.
En lagerlåda på väg till leverans från Aircoil.

Leverans

Produkterna paketeras och skickas till dig som kund. Innan leverans kommer även ett ordererkännande med planerad leveransvecka.

Uppföljning

Gemensam uppföljning om prototypen motsvarade förväntningarna och kraven eller om vi behöver göra eventuella revideringar. Genom dialog tillsammans så kan det resultera i en ny prototyp, mindre revideringar eller förberedelser inför första beställningen.

 

Inför beställning gör vi er unika artikel till er standard hos oss, lägger upp den i vårt system med rätt märkning, ritningsnummer och produktionsritning.

Medarbetare som har en dialog med en kund.
Medarbetare vid ett skrivbord, redo att svara på dina frågor.

Framtida kontakt

Vi är med dig och svarar på dina frågor och förändringar som kan uppstå längs vägen. Kanske behöver du en ny produkt eller ska modifiera en befintlig? Behoven och kraven ändras över tid, och vi hjälper gärna till med vår erfarenhet och flexibilitet.

Redo för produktion...

Robot som utför serietillverkning.

Inför serieproduktion

När vi tillsammans tagit fram en eller flera artiklar som är er standard är de redo att börja produceras. Artiklar är vanligtvis en viktig komponent till en komplett produkt och ingår ofta i en egen tillverkningsprocess. Kraven på leveranssäkerhet, kvalité och märkning är höga på denna typ av produkter för att er produktion ska vara så effektiv som möjligt.

 

Oavsett om behovet är 1 eller 10 000 artiklar/år så ser vi till att du får den mängd som du behöver.

 

  • Stafflade priser
  • Egen prislista
  • Kvantitet/leverans
  • Produktionsritning
  • En huvudkontakt hos Aircoil

Vill du veta mer om serieproduktion?

Rulla till toppen