Marknadens mest kompletta leverantör
Med lösningar som uppfyller både dina och myndigheternas krav

Värmeväxlare och batterier

Vi finns här för dig och hjälper gärna till

Nordens bredaste utbud av värmeväxlare

I vårt sortiment hittar du batterier för både värme och kyla i olika kvalitetsklasser. Utöver det kan du välja mellan olika materialkombinationer och om standardutbudet inte räcker till utvecklar vi en lösning som passar just dina önskemål. 

AC MasterSelection - Beräkningsprogram för värmeväxlare

I vårt beräkningsprogram AC MasterSelection kan du beräkna värmebatterier för vatten och köldmedia.

Behöver du batterier för ånga, CO2 eller ammoniak? Kontakta oss

Snabbmeny

Vilken typ av värmeväxlare behöver du?

Vilken typ av batteri som behövs i en specifik situation handlar i första hand om vad du vill att värmeväxlaren ska göra. När du har det klart för dig hittar du med största sannolikhet rätt lösning i vårt breda sortiment. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt, även i situationer där utmaningarna är många. Här kan du exempelvis läsa om vårt arbete med återvinningsbatterier till Årjängs simhall.

Värmeväxlare - Kylbatteri CW / kombibatteri CWHW

Kylbatterier

Våra kylbatterier kyler effektivt luften med hjälp av vatten eller flytande frostskyddsmedel. Därför är de ett bra val i många sammanhang. Vi hjälper dig att hitta rätt direkt från hyllan eller skräddarsyr en egen lösning för dig.

Värmeväxlare - värmebatteri HW

Värmebatterier

Våra värmebatterier värmer luften med hjälp av vätska, vanligtvis vatten. Vi tror att ett bra batterival alltid utgår från en bra dialog. Därför lyssnar vi noggrant och hittar lösningar som uppfyller både dina och myndigheternas krav. 

Värmeväxlare - förångarbatteri DX

Förångarbatterier

Våra förångare kyler luften med hjälp av ett köldmedia och är kundanpassade för att matcha dina krav på fyllnadsmängd och designtryck. Med rör från Ø5 mm och uppåt  kan vi optimera förångaren för att passa just din kylmaskin.

Värmeväxlare - Kylbatteri CW / kombibatteri CWHW

Kombibatterier

Utifrån temperatur och årstid kan våra kombibatterier på ett effektivt sätt kyla eller värma luften. Vi hjälper dig att hitta rätt direkt från hyllan eller skräddarsyr en egen lösning för dig. Du kan exempelvis välja om batteriet ska vara med eller utan kondenstråg för avledning av kondensat.

Värmeväxlare - kondensorbatteri CD

Kondensorbatteri

Vårt kondensorbatteri CD passar för kanalmontage med gejd- eller flänsanslutning eller för att byggas in i aggregat.

Värmeväxlare - återvinningsbatteri TLFL

Återvinningsbatteri

Våra återvinningsbatteri TLFL används för uppvärmning av tilluft och kylning av frånluft. Passar för kanalmontage med gejd- eller flänsanslutning eller för att byggas in i aggregat.

Värmeväxlare - ångbatteri

Ångbatterier

Med ett ångbatteri värms luften med kondenserande ånga. Exakt hur batteriet ska konstrueras påverkas dock av hur det ska monteras, vilken miljö det ska sitta i, samt av ångans kvalitet och tryck. 

thermoguard

Thermoguard

ThermoGuard är ett specialutvecklat frysskadeskydd som bygger på naturens egna lagar. Det innebär att det avlastar det höga vattentrycket i rörböjarna och förhindrar att böjarna sprängs. Sedan avleds trycket till rörsystemet eller genom en säkerhetsventil.

Gör ett bra batterival

Vi delar gärna med oss av vår kunskap

Behovet

Ditt behov är alltid utgångspunkten för vårt batterival. Vilka kanaler och aggregat är batteriet ämnat för? Vilka specifika krav ställs med utgångspunkt från miljön?

Produkten

Hos oss hittar du ett brett utbud av värmeväxlare i olika kvalitetsklasser och materialkombinationer. Utöver det har varje batteri en egen standardiserad produktkod. Om standardutbudet inte räcker till hjälper vi dessutom till att hitta en lösning som passar just dina önskemål.

Lösningen

Vi lyssnar noggrant och hittar lösningar som uppfyller både dina, dina kunders och myndigheternas krav. Tack vare vår kunskap och erfarenhet kan vi föreslå batterier med rätt kvalitet, livslängd och pris utifrån ditt behov.

Har du några frågor?

Har du frågor om produkter, AC MasterSelection eller koder? Du hittar svaren på många vanliga frågor under FAQ & support. Om du vill är du givetvis även välkommen att kontakta oss med dina frågor. 

Gör ett bra batterival. Värmeväxlare - hw

Användningsområden för värmeväxlare

Värmeväxlande produkter finns överallt i vår miljö. Ibland gömmer de sig på de mest oväntade platser och ofta tänker vi inte ens på att de finns. Men faktum är att de ofta gör ett stort jobb. På hotelltaken finns exempelvis dry coolers och i köpcentret jobbar ett ventilationsaggregat i det dolda för att skapa bra inomhusmiljö. 

Även inom industrin är våra värmeväxlare viktiga komponenter för att den dagliga verksamheten ska fungera. Lika så inom livsmedelshantering, på datacenter  och i serverhallar. 

Materialval

Vilket materialval som är rätt beror på vart din installation ska vara i drift. Exempelvis ställer korrosiva miljöer, temperaturvariationer och varierade volymer olika krav på vilken typ av värmeväxlande produkt som krävs.

Om du väljer en produkt i rätt material försäkrar du dig på ett enkelt sätt mot problem med korrosion i batterier. Ett helt och rent batteri presterar bättre, vilket ger sänkta driftskostnader och förlänger livstiden. 

OEM, original equipment manufacturer

Vi kan tillföra kompetens och komma med skräddarsydda lösningar i projekt där produkter för serietillverkning ska produceras. 

Det kan exempelvis vara stora projekt som tar år från idé till färdig produkt eller projekt som kan lösas över ett telefonsamtal. 

Oavsett vilket så kan vår kunskap bidrar med idéer och lösningar från start till färdiga produkter.

Vi garanterar dessutom miljömässigt hållbara lösningar med rätt kvalitet och pris.

Rulla till toppen