Besök hos EVAPCO i USA

På EVAPCOs konferens i Baltimore i höstas möttes EVAPCO-återförsäljare från hela världen. Tillsammans fick besökarna under två intensiva dagar ta del av allt från produktnyheter till intressanta föreläsningar. Vi på Aircoil var på plats och samlade på oss både kunskap och kontakter.

Nyheter och fabriksbesök

I oktober förra året packade våra säljare Johan och Mattias väskorna och korsade Atlanten för att delta på EVAPCO traditionsenliga konferens. Konferensen hålls var 4:e år i Baltimore, Maryland USA. Pandemin gjorde dock att konferensen fick skjutas upp, så det var extra roligt när den äntligen blev av i oktober 2023. 

EVAPCO, som är branschledande i världen på evaporativ kylning och industriell kylning, bjöd i vanlig ordning på ett fullspäckat schema. Bland annat i form av föreläsningar, presentationer av nyheter och besök på fabriken i Taneytown (cirka 1 timme från Baltimore).

Stärka relationer och byta erfarenheter

Under konferensen fanns det även stora möjligheter att bygga och stärka relationer, bland annat med våra kontaktpersoner i Belgien och Danmark. Både i Danmark och Belgien finns det EVAPCO-fabriker och det är i huvudsak där de kyltorn och evaporativa kondensorer vi säljer tillverkas.

Vad tog vi med oss hem?

”Både kunskaps- och relationsmässigt var konferensen väldigt givande. Dels att få ett ansikte på de man brukar prata med och dels att lära sig mer om alla produkter” säger Mattias.

Johan håller med om vikten av att träffa de man brukar ha kontakt med. Han lyfter också att en viktig del är att träffa andra återförsäljare för att byta erfarenheter. Marknaderna runt om i världen ser väldigt olika ut, framför allt eftersom att olika klimat ställer olika krav på produkterna. 

”Det är intressant och höra hur andra jobbar och vad de har för utmaningar, även om inte allt är applicerbart för oss här i Sverige.”

Sammanfattningsvis är både Mattias och Johan glada över att ha varit på plats på konferensen och upplever att de fick med sig mycket bra och viktig kunskap hem. Men framför allt värdesätter de möjligheten att fått knyta nya, och stärka gamla, relationer.

Om EVAPCO

EVAPCO är ett globalt företag med ett brett utbud av produkter för HVAC, industriell kylning, kraftproduktion och industriell process

Utöver ett brett spektra av produkter har EVAPCO ett starkt engagemang för hållbarhet. Exempelvis jobbar de med vattenbesparing, ljudreduktion och energieffektivisering av sina produkter. 

EVAPCOs produkter hos Aircoil

Vi är återförsäljare av EVAPCOs produkter i Sverige. I vårt sortiment finns det utvalda kyltorn och evaporativa kondensorer som passar för den svenska marknaden. 

Våra produkter från EVAPCO

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Mattias Blom

Mattias Björnson

Säljare
Entreprenadkunder
Johan Hermansson

Johan Hermansson

Säljare
Industri / Entreprenadkunder

Vi finns här för dig och hjälper gärna till

Rulla till toppen